www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Με λαμπρότητα η Λιβαδειά γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου



Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Λιβαδειά γιόρτασε σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου. Παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, τιμήθηκε η προστάτιδα της πόλης. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό και στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

«Η Λιβαδειά, η αρχόντισσα της Ρούμελης, σήμερα φόρεσε και πάλι τα καλά της, για να τιμήσει μαζί με το λαό της τη Μητέρα του Θεού και τη μητέρα των Χριστιανών. Παραμερίζοντας τον πόνο, την αγωνία και την ανασφάλεια που διακατέχει όλους μας σήμερα με χαρά τιμούμε την προστάτιδα του γένους των ανθρώπων. Εύχομαι σε όλους δύναμη, χρόνια πολλά ευλογημένα, ειρηνικά, κουράγιο και αισιοδοξία να ξεπεράσουμε την τρικυμία έχοντας ασφαλή σωσίβια την Παναγία και τη χάρη του Θεού», τόνισε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που αναπτύσσει η Βοιωτική Εκκλησία, μέσω δράσεων «Αρωγής» των ευπαθών ομάδων, που πλήτονται από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«Η εκκλησία συνδράμει και προσπαθεί να στηρίξει, να τονώσει να παρηγορήσει, να χορτάσει, να ζεστάνει, να εξασφαλίσει φάρμακα και γιατρούς για τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη», είπε ο κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: «Έτσι και στη Βοιωτία ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πιο οργανωμένη από πλευράς εθελοντών για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που ήδη βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, που την ονομάσαμε Αρωγή των Βοιωτών από την Εκκλησία».

Στην προσπάθεια που καταβάλει η εκκλησία και στην συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς που παράλληλα ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Αλλά και ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής αφού αναφέρθηκε «στη λαμπρή ημέρα για τη Λιβαδειά», ευχήθηκε χρόνια πολλά και επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Όλοι με περίσκεψη πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου και να σκύψουμε με ενδιαφέρον στους συμπολίτες μας, που αυτή την στιγμή υποφέρουν και ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ενωμένοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις, να απαλύνουμε τον πόνο και την φτώχια».

Ευχές έδωσαν επίσης οι βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας και Βάσω Τσόνογλου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καράμπελας, οι οποίοι σε δηλώσεις τους ευχήθηκαν σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Πηγή www.tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου