www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης


Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, γιορτάζουμε την Επέτειο της Εθνικής μας Αντίστασης και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, στη γενιά των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που απέδειξαν και πάλι, πόσο ισχυρή ήταν η θέληση των Ελλήνων για Ελευθερία.

Η Ελληνική Πολιτεία, με αφορμή την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου καθιέρωσε την Επέτειο αυτή, ως Ημέρα Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης σαν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλες και όλους τους Έλληνες που με τον ηρωισμό και τη θυσία τους σφράγισαν μια ακόμη μεγάλη σελίδα της Εθνικής μας Ιστορίας, τη σελίδα της Εθνικής μας Αντίστασης, που αποτελεί προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης .

Οι Έλληνες, ενωμένοι αγωνίστηκαν και μεγαλούργησαν στο Γοργοπόταμο προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και αναπτερώνοντας το ηθικό των υπόδουλων λαών της, δίνοντας κουράγιο στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, στέλνοντας διαχρονικό μήνυμα Αντίστασης, Ενότητας και Εθνικής ομοψυχίας.

Σε μια εποχή η πατρίδα μας έχει ανάγκη από υψηλές αξίες και ιδανικά, η κορυφαία αυτή πράξη της Εθνικής Αντίστασης κατά των κατακτητών, στέκει ψηλά, σύμβολο ενότητας και αγώνα για την ελευθερία, φωτεινός οδηγός αυταπάρνησης και ηρωισμού, πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Σήμερα, 69 χρόνια μετά την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, ο Δήμος Λαμιέων, τιμά τους αγωνιστές και πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Επέτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου