www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για την 38η Eπέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Υπάρχουν γεγονότα που δεν ξεθωριάζουν και πράξεις που σημαδεύουν την Ιστορία και τις ψυχές μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί ένα τέτοιο γεγονός , γι’ αυτό κάθε Νοέμβριο, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, γιατί ο αγώνας της νεολαίας με την ηρωική εξέγερση των φοιτητών, απέδειξε, ότι μπροστά στη δύναμη των αξιών και στο αίτημα για ελευθερία, η βία καταρρέει, ο αυταρχισμός και οι καθεστωτικές πρακτικές υποχωρούν.

Η 17η Νοεμβρίου του 1973, αποτελεί μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας ειδικότερα, που έδωσε στο ιστορικό γεγονός της εξέγερσης μια πρωτοφανή δύναμη, που το έκανε σύμβολο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας και η ιστορική μνήμη, εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει αναλλοίωτη καθώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου, σφράγισε τη νεότερη ιστορία μας σηματοδοτώντας την κατάλυση της δικτατορίας και την ανάδυση της Δημοκρατίας στο τόπο μας.

Σε μια εποχή που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από υψηλές αξίες, ιδέες και ιδανικά, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει διαχρονικό και πάντα επίκαιρο και ο αγώνας για την ποιότητα της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών διαρκής.

Ο Δήμος Λαμιέων, τιμά όλους εκείνους που με τον αγώνα τους, έκαναν το Πολυτεχνείο να στέκει ψηλά και να αποτελεί ορόσημο και πηγή έμπνευσης για τις γενιές που έρχονται, γιατί ήταν και θα είναι πάντα, ένα ζωντανό κάλεσμα για την Δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου