www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ξανάρχισαν οι επισκέψεις στις Ελληνικές Λουτροπόλεις από οκταμελή αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας


Στις  28 και 29 . 9. 2012  αντιπροσωπεία του συλλόγου  με επικεφαλής τον  Πρόεδρό του  Ανέστη Αναστασιάδη  και τα μέλη της επιτροπής  πολιτισμού και τουρισμού κ.κ. Ανδρέα Τσαούση ,Βασίλη Μπαντή και Παναγιώτη Έμμα και 4 μέλη της επιτροπής Γυναικών, επισκέφτηκαν αρχικά την Λουτρόπολη Σιδηροκάστρου και έκαναν  μια σύντομη ενημέρωση με φάκελο που κατέθεσαν  για τις  δραστηριότητες  του Συλλόγου και τους  στόχους που έχει εδώ και 9 χρόνια για  την ανάπτυξη και προβολή των ελληνικών Λουτροπόλεων, ως επίσης  και την δραστηριότητα  της επιτροπής τουρισμού.  
Από πλευράς διοίκησης της λουτρόπολης την αντιπροσωπεία ενημέρωσε  ο Διευθυντής  της λουτρόπολης για τα τρέχοντα προβλήματα,  την ανάγκη για εξυγίανση και τις δυσκολίες που έχει  από πλευράς λουομένων, καθώς και την κατάργηση του Λουτρικού επιδόματος.
 H Λουτρόπολη με το χαμηλό κοστολόγιο δίνει την μάχη να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που χτυπά και μάλιστα αλύπητα  τον  φετινό θεραπευτικό Τουρισμό  που είχε μια τεράστια πτώση από τις άλλες χρονιές .

Στην συνέχεια η οκταμελής  αντιπροσωπεία επισκέφτηκε όλες τις λουτρικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις,  διαπιστώθηκε ότι σχεδόν ήταν όλες   άψογες  και το μόνο  που είναι ανάγκη και πάντα το τονίζουμε σε κάθε μας επίσκεψη είναι ότι το  υπό ανέγερση εδώ και 10 χρόνια  νέο ξενοδοχείο και   προς δόξα    των όσων δημάρχων μέχρι σήμερα πέρασαν, να  παραμένει ένα από τα στοιχειωμένα κτίρια ,κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια  και στην Νέα λουτρόπολη Απολλωνίας.
. Άλλη επισήμανση  και σε αυτήν την επίσκεψη, ήταν η απουσία που δικαιολόγησε,   για λόγους υπηρεσιακούς,  ο   δήμαρχος   του Δήμου Σιντικής   Απόστολος Καρύδας  να μην είναι παρών και  σε αυτήν  την συνάντηση.

Ακολούθως,  αφού ευχαρίστησε η αντιπροσωπεία τον Διευθυντή  της λουτρόπολης,  κατέλυσε στην διπλανή λουτρόπολη στα Λουτρά Αγκίστρου  σε ξενοδοχείο της περιοχής το «Ξύλινο Χωριό» που είναι και το κόσμημα για τις  ανάγκες της λουτρόπολης  
Ακόμη η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε   τις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης  και  για δυο μέρες δοκίμασαν και  απόλαυσαν  τα θαυμάσια ιαματικά νερά της λουτρόπολης  

Τέλος ο Πρόεδρος παρέδωσε στο προεδρείο ενημερωτικό φάκελο για τις δραστηριότητες  του συλλόγου και μάλιστα   όλο το καλοκαίρι με  τα εκατοντάδες  προβλήματα που έχουν  όχι μονό οι  λουτροπόλεις που επισκέπτονται  αλλά και ο  θεραπευτικό τουρισμό.

Η Αντιπροσωπεία στην διήμερη παραμονή της   στην  λουτρόπολη Αγκίστρου  έχει να επισημάνει τα παρακάτω:.
 1ον Οι εγκαταστάσεις είναι τέλειες και η ποσότητα του νερού με τους 34 βαθμούς είναι  επαρκής    για να  υπηρετεί  τους λουόμενους .2ον Η απουσία γιατρού στην λουτρόπολη  όταν  μάλιστα αυτή  λειτουργεί όλο το 24ωρο είναι απαραίτητη.

3ον Καθώς οι Λουτροπόλεις είναι και θεραπευτικά κέντρα προτείνουμε ο ΕΟΠΥΥ να έχει την ευθύνη διορισμού Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

4ον Κρίνεται φρόνιμο, με την σημερινή οικονομική κρίση να είναι  όλοι οι  επαγγελματίες γύρω από κάθε λουτρόπολη  πιο  συνετοί  στις τιμές αλλά και στην εξυπηρέτηση των λουομένων σε όλους τους τομείς όπως καταστήματα  εστίασης  κλπ.
Επίσης ένα άλλο  τεράστιο πρόβλημα είναι  η αποχέτευση   γιατί  αφορά την Υγεία  και όχι μόνο  το κέρδος .

Παράλληλα τονίζουμε την απουσία  σηματοδότησης  στο οδικό δίκτυο της χώρας   για όλες τις λουτροπόλεις που είναι ανάγκη να το δούνε  όλες οι περιφέρειες  της χώρας που στην επικράτεια τους έχουν Ιαματικές Πηγές.  

Η αντιπροσωπεία σε μια σύντομη συνεδρίαση της   αποφάσισε  άμεσα την επίσκεψη   της  ανταγωνίστριάς της  Λουτρόπολης  του δήμου  ‘SNTAΝSKI’  όπου εκατοντάδες Έλληνες επισκέπτονται την παραπάνω λουτρόπολη λόγω και της χαμηλής τιμής ,αλλά και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις  που  διαθέτει .

Η Επίσκεψη ήταν σύντομη καθώς  τα μέλη της αντιπροσωπείας  είδαν από κοντά   όλες τις λουτρικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και διαπίστωσαν  ότι όλες  οι ελληνικές λουτροπόλεις αν  δεν αναπτυχθούν στα πρότυπα αυτών των λουτροπόλεων στο μέλλον  θα έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό και για τον  θεραπευτικό τουρισμό .

Το Δ.Σ. του συλλόγου    θα πρέπει  να δώσει νέα   μάχη και με άλλους φορείς που ασχολούνται με την ανάπτυξη των λουτροπόλεων,  προκειμένου να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι  οι ελληνικές λουτροπόλεις παρά τα προβλήματά τους  είναι οι καλύτερες σε  όλο τον κόσμο και θα πρέπει να τις  επισκέπτονται  χωρίς  να παρασύρονται   από διάφορα τουριστικά γραφεία .  
.Το προεδρείο  μετά από αυτήν την επίσκεψη και με όσα  εξέφρασε στην τελευταία του συνεδρίαση,  αποφάσισε  να συνεχίσει  τις επισκέψεις και σε άλλες λουτροπόλεις όπως τα λουτρά Θερμοπυλών ,Πλατύστομου, Υπάτης ,Γενησαίας ,Τραϊγιανούπολης, ,Κρηνίδες  ,Αγίας Παρασκευής    κλ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου