www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» συμμετείχε στο 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο ΟΑΚΑ




΄΄90 χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος΄΄…Η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού χτύπησε δυνατά το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ….

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με τη συμμετοχή 2200 χορευτών από 407 Σωματεία απ’όλη την Ελλάδα και με 12.000 θεατές να παραληρούν στο άκουσμα της λύρας και του νταουλιού. Με την σκηνοθετική ματιά του καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, την καλλιτεχνική υποστήριξη 150 καλλιτεχνών από την Ποντιακή Μούσα στο τραγούδι, τη λύρα και το νταούλι, με το μνημειώδες μουσικό έργο ΠΟΝΤΟΣ του συνθέτη Χρήστου Κεμανετζίδη, την φιλική συμμετοχή της εκπληκτικής Σοφίας Παπάζογλου και του Γιώργου Νταλάρα και παρουσίαση από την Πόπη Τσαπανίδου και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, το αποτέλεσμα δικαίωσε την Οργανωτική επιτροπή που για φέτος ήταν η ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδας και Νήσων και στην οποία ανήκει και ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Με κεντρικό μήνυμα «90 χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος»,αναφορά στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Ξεριζωμό των Ποντίων και με αφετηρία το ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά για την ιστορία του Πόντου, ρίγη συγκίνησης
σκόρπισαν και οι φωνές του μεγάλου Πόντιου καλλιτέχνη Χρύσανθου και του Στέλιου Καζαντζίδη μέσα από ηχογραφημένο υλικό.




 Μετά τους χαιρετισμούς των Προέδρων, της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργου  Παρχαρίδη και της ΣΠΟΣ  Ν. Ελλάδας και Νήσων κ.Γιώργου Βαριθυμιάδη, σειρά είχαν οι χορευτές που με τη δυναμική παρουσία, το κέφι και την αισιόδοξία τους ξεσήκωσαν το κοινό, που χειροκροτούσε ασταμάτητα, με τραγούδια και χορούς από κάθε γωνιά του Πόντου.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ποντιακό ηγεμονικό οίκο των Γαβράδων που χάρισε στον Ελληνισμό πολλούς διανοούμενους και καλλιτέχνες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Φεστιβάλ ήταν εξ’ολοκλήρου χορηγία του Πόντιου επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.


Ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» έλαβε μέρος στην φετινή διοργάνωση με 20μελές χορευτικό τμήμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το Δ.Σ. εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους χορευτές που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση –μετά από εξαντλητικές πρόβες 4 εβδομάδων στην Αθήνα-,όπως επίσης και τις ευχαριστίες του προς τους συμπολίτες μας, μέλη και μη του Συλλόγου, που ήρθαν ως το ΟΑΚΑ και έζησαν μαζί μας αυτή την εκπληκτική εμπειρία.

Το Δ.Σ.








ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ κ.ΧΡΗΣΤΟ ΛΟΥΚΑ (STUDIO HELEN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου