www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Καταργούνται 127 ΔΟΥ σε όλη την χώρα

Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής. Μετά την κατάργησή τους θα παραμείνουν συνολικά στη χώρα 114 ΔΟΥ. Σ' αυτές θα ενσωματωθούν όσες καταργούνται.
Η Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων ΔΟΥ ολοκλήρωσε το σχετικό πόρισμα και το παρουσίασε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και όλων των γενικών διευθυντών που εμπλέκονται στο θέμα της ενοποίησης των ΔΟΥ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών έως τέλος του έτους:
- Στην Αττική καταργούνται 28 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 41.
- Στη Θεσσαλονίκη καταργούνται 6 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 11.
- Σε 13 νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ στον κάθε έναν. Συνολικά, καταργούνται 35 ΔΟΥ στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ηρακλείου, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλης και Χαλκιδικής.
- Σε 36 νομούς παραμένει 1 ΔΟΥ. Δηλαδή καταργούνται συνολικά 58.Διαβάστε περισσότερα στο http://www.lamiastar.gr/index.php/ellada/nea-apo-tin-ellada/oikonomia/15697--127-----.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου