www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

17η Οκτωβρίου: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


       Σήμερα, αν και ο πλανήτης μας είναι πλουσιότερος από όσο έχει υπάρξει ποτέ, εκατομμύρια άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην χρόνια φτώχεια. Οι απειλούμενες από τη φτώχεια κοινωνικές ομάδες  δεν έχουν απλώς ένα χαμηλό εισόδημα, αλλά έχουν ελλιπή πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, φαγητό, υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευση.
      Στη χώρα μας, η οποία ζει μία από τις χειρότερες περιόδους κρίσης στην ιστορία της, εκατοντάδες άνθρωποι στερούνται των πόρων, των ικανοτήτων, των επιλογών και της ασφάλειας που απαιτούνται για την απόλαυση ενός επαρκούς επιπέδου διαβίωσης.
      Τα μέσα που μπορούν να προσφέρουν μια αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους υπάρχουν και αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι από την εξάλειψη της φτώχειας εξαρτώνται άμεσα τα πιο θεμελιώδη από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε, να εργαστούμε από κοινού ώστε κανένας άνθρωπος στον κόσμο να μην στερείται το φαγητό και την πρόσβαση σε μέσα που θα του εξασφαλίζουν την επιβίωση και τη δυνατότητα να αποτελεί ενεργό κομμάτι του κοινωνικού συνόλου.



Η Βουλευτής
Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου