www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κωνωποκτονία


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της κωνωποκτονίας στο χώρο ευθύνης της, την επόμενη χρονιά.

Στην συζήτηση που έγινε, αφού αναδείχτηκε η σοβαρότητα του προβλήματος και επισημάνθηκαν οι χώροι που χρειάζονται σταθερή και ολοκληρωμένη παρέμβαση για την καταπολέμηση του φαινομένου, καταλήχθηκε η συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μεθοδεύσει την παρέμβαση της περιφέρειας και τις παραπέρα ενέργειες της.

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει με την συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων σε επιστημονική και τεχνική βάση, που θα τεθούν υπόψη της επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ διετύπωσε την άποψη μας για την σοβαρότητα του ζητήματος και έθεσε το ζήτημα της ενιαίας πανελλαδικής αντιμετώπισης του φαινομένου, με κεντρική παρακολούθηση και σχεδιασμό.

Υπογράμμισε την ανάγκη δημόσιου ερευνητικού ινστιτούτου με αποκεντρωμένους σταθμούς παρατήρησης σε κάθε περιοχή υψηλής συγκέντρωσης κωνώπων. Την ύπαρξη ειδικής δημόσιας υπηρεσίας καταπολέμησης τους.

Σημείωσε την ανάγκη ολοκληρωμένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και φυσικά την αποτροπή ανάμιξης επιχειρηματικών κύκλων ή ανωνύμων εταιριών όπως οι αναπτυξιακές της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες που γίνονται από κοντά, για να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη παρέμβαση της περιφέρειας, διατηρώντας φυσικά, την διαφορετική μας άποψη που θα είναι μόνιμο αίτημα και αντικείμενο διεκδικητικών προσπαθειών.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ), ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου