www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς δίνει διευκρινήσεις όσον αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών…


Για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις σε σχέση με τη μεταφορά των μαθητών έχουμε να διευκρινίσουμε ως Δήμος Λαμιέων τα παρακάτω:

Ο Δήμος μας, από πολύ νωρίς γνώριζε και γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και τις αρμοδιότητες του σύμφωνα με τον ΄΄ Καλλικράτη ΄΄.

Δεν αιφνιδιάστηκε από κανέναν και από τίποτα. Αντίθετα, με δύο επιστολές του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, ζητούσαμε το πλαίσιο όπως επίσης και τον τρόπο χρηματοδότησης για να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα.

Ο Δήμος Λαμιέων, όπως και συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι της Περιφέρειας, ενημερώθηκαν με την ΚΥΑ 35415/28-7-2011 και την εγκύκλιο 38 του ΥΠ.ΕΣ. που υπεγράφη στις 28 Ιουλίου 2011, για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ως Δήμος Λαμιέων, μέσα από έναν αγώνα δρόμου, σχεδιάσαμε και προωθήσαμε τη διαδικασία όπως ακριβώς προβλέπουν οι Νόμοι και οι εντολές του Υπουργείου και στους χρόνους που αυτό είχε προσδιοριστεί.

Ως Δήμος, είμαστε έτοιμοι, μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία να αναλάβουμε και να φέρουμε σε πέρας το έργο της μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

Θέλουμε ακόμη να διευκρινίσουμε, ότι τα όποια προβλήματα είτε αυτά υπάρχουν, είτε αναδεικνύονται, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που έχει καθορίσει το ΥΠ.ΕΣ. που χρηματοδοτεί την μεταφορά των μαθητών και που τηρούμε απαρέγκλιτα.

Παραβιάζουν ανοικτές θύρες, όσοι προσπαθούν να επιμερίσουν ευθύνες στους Δήμους και συγκεκριμένα στο Δήμο Λαμιέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου