www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εκτός από την λειτουργική κατάργηση του Κ.Ε.Υ.Π. υπάρχει και σχέδιο για διανομή των χώρων του Κ.Ε.Υ.Π. και της Π.Α.Β.Υ.Π. !!!


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Μπεγλίτη στην Αθήνα, στην οποία μετείχε και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Παναγιώτης Ευαγγελίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος έθεσε τα παρακάτω θέματα:

1. Ολοκλήρωση παραχώρησης στρατοπέδου ΄΄ΤΣΑΛΤΑΚΗ΄΄.

Προέκυψε, ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα τις ενέργειες που είχε αναλάβει, είτε αφορούν κατασκευαστικά ζητήματα, είτε αφορούν διοικητικές πράξεις για την έκταση που θα απομείνει στις ένοπλες δυνάμεις.

Διαπιστώθηκε, ότι εναπόκεινται πλέον στην πολιτική βούληση του Υπουργείου η ολοκλήρωση της παραχώρησης

2. Υποβάθμιση - μετακίνηση ή μεταφορά της ΜΕ.ΡΥΠ.

Ο κος Ευαγγελίου έθεσε με έμφαση το συγκεκριμένο θέμα για να εισπράξει την απόλυτη απάντηση από τον Υπουργό, ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την ΜΕ.ΡΥΠ. .

3. Διακοπή λειτουργίας του Κ.Ε.Υ.Π.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έμεινε αδιάλλακτη στις θέσεις της για την ΄΄ουσιαστική΄΄ κατάργηση του Κ.Ε.Υ.Π. ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων και δέχτηκε να συζητήσει μερική αντικατάσταση, από σχολές εξειδικευμένων τμημάτων τα οποία σε τίποτα δεν υποκαθιστούν την λειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων.

Τέλος με έκπληξη διαπιστώθηκε, ότι εκτός από την λειτουργική κατάργηση του Κ.Ε.Υ.Π. έχει υπάρξει και σχέδιο για την διανομή των χώρων του Κ.Ε.Υ.Π. και της Π.Α.Β.Υ.Π. εν αγνοία του Δήμου.

Μετά από όλα αυτά, ο Δήμος απεύθυνε πρόσκληση στον Υπουργό να επισκεφθεί και ναι συναντηθεί με το Δήμο και τους φορείς και την οποία κατ’ αρχήν δέχθηκε και την προσδιόρισε για την μεθεπόμενη Παρασκευή.

Ως Δήμος Λαμιέων έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

· Εμμένουμε στην διατήρηση του Κ.Ε.Υ.Π. ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων θεωρώντας ότι καμιά υποκατάσταση δεν το αντικαθιστά.

· Το στρατόπεδο, είναι κομμάτι της Λαμίας και δεν μπορούν να εξυφαίνονται σχέδια διανομών, παροχών και κατανομών εν αγνοία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου