www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πρεμιέρα για τη «ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ» στην Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης


ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, θα δοθεί η πρεμιέρα της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με την παράσταση «Ρώσικη Ρουλέτα». Πρόκειται για τα διάσημα μονόπρακτα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ «Η Αρκούδα», «Πρόταση Γάμου», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», στα οποία ο Ρώσος συγγραφέας ασχολείται με τις σχέσεις των δύο φύλων παρουσιάζοντας ανάγλυφα και με πολύ χιούμορ τις κωμικές καταστάσεις αλλά και τις μικρές τραγωδίες που κρύβονται στις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Λίλης Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη και φωτισμούς Μελίνας Μάσχα. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Άννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρης Μυλωνάς, Στρατής Πανούριος.


Στην Παιδική Σκηνή η « ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»…

Πιστεύοντας στη συνεργασία μεταξύ πολιτιστικών φορέων και ευθυγραμμιζόμενο με το πνεύμα της εποχής το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης συμπράττει με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και παρουσιάζει σε συμπαραγωγή την παράσταση της Παιδικής Σκηνής «Στη φάρμα των ζώων».

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στο γνωστό λογοτεχνικό έργο του Τζώρτζ Όργουελ «Η φάρμα των ζώων», η οποία θα παρουσιαστεί αρχικά στην Καβάλα και κατόπιν, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Λαμία.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, σκηνικά-κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, χορογραφία Ειρήνης Κυρμιζάκη, φωτισμούς Στράτου Κουτράκη, σύνθεση τραγουδιών Θοδωρή Αμπαζή και σύνθεση ήχων Σταύρου Γιαννουλάδη.

Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Αθανασία Γιαννάκη, Γιάννης Δενδρινός, Στέλιος Πατσιάς, Βιβή Πέτση.

INFO:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντου 17, Λαμία, τηλ. 22310- 33325. http://www.dipetheroumelis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου