www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Kοινή ανακοίνωση των Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. της Βοιωτίας και Εύβοιας


Προωθείται ολοταχώς το ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙμετά τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών Κουκουλόπουλου - κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του Σεπτέμβρη και Οκτώβρη - ότι δηλαδή «πρέπει επειγόντως ο τομέας της καθαριότητας να περάσει για το κοινό συμφέρον σε ιδιωτικά χέρια».

Ο χορός ξεκίνησε με την απόπειρα προώθησης Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Περιφέρειας Αττικής και την παράνομη εισβολή και βάρβαρη κατοχή της Κερατέας από δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί κύκλοι θέλουν να στήσουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι μνήμες από τους αγώνες ενάντια στο εργοστάσιο καύσης στην περιοχή της Θήβας είναι νωπές αν και κάποια από τα προτεινόμενα σενάρια αποκρύπτουν μια τέτοια προοπτική αφού οι όγκοι απορριμμάτων που θα συσσωρευτούν και η γειτνίαση με την Αττική δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Όλες οι προτεινόμενες μέθοδοι θα πληρωθούν πανάκριβα στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους ενώ το κόστος λειτουργίας τους θα αυξήσει υπέρογκα τα δημοτικά τέλη.

Μετά από κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. της Βοιωτίας και Εύβοιας αποφασίσαμε τα εξής:

1. Να καταγγείλουμε τους αρμόδιους φορείς ότι για ένα θέμα που μας αφορά άμεσα ως εργαζόμενους και πολίτες δεν κληθήκαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

2. Να καλέσουμε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας με απόφασή τους να επιμείνουν στην διασφάλιση της δημόσιας και κοινωφελούς λειτουργίας της διαχείρισης απορριμμάτων. Ο χώρος της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι ένας ακόμη χώρος κερδοφορίας.

3. Να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους (συναδέλφους, φορείς, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ της Περιφέρειας, απλούς πολίτες) ότι από κοινού τα παρακάτω σωματεία θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση – συζήτηση στην Θήβα στις 17-12-2011.

ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Θήβας

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Βοιωτίας

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αλιβερίου - Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου