www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι συλλογής λαμπτήρων σε συνεργασία με τη ΔΕΠΟΔΑΘ και τη ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. στο Δήμο Τανάγρας


Ο Δήμος Τανάγρας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τανάγρας (ΔΗ.Κ.Ε.Τ.) στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής και με γνώμονα τη συνεισφορά στην Εθνική Ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, προέβη σε συνεργασία με τη ΔΕΠΟΔΑΘ και τη ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι συλλογής λαμπτήρων σε διάφορα σημεία του Δήμου, με σκοπό την ανακύκλωσή τους. Οι λαμπτήρες (πλην των λαμπτήρων πυρακτώσεως) περιέχουν συστατικά που θίγουν το περιβάλλον και την υγεία και δεν πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα άλλα απόβλητα, ούτε πρέπει να σπάνε. Μπορούν εύκολα και δωρεάν να ανακυκλωθούν έως και 98%, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις προϋποθέσεις εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων.

Οι κάδοι συλλογής λαμπτήρων έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο Τανάγρας, στα εξής σημεία:

1. Δημαρχείο – Σχηματάρι

2. ΚΕΠ – Σχηματάρι

3. Δημοτικό Κατάστημα– Οινόφυτα

4. ΚΕΠ – Οινόφυτα

5. ΚΑΠΗ – Δήλεσι

6. ΚΑΠΗ – Άγιος Θωμάς

7. Δημοτικό Κατάστημα– Άρμα

8. ΚΕΠ – Ασωπία

9. Δημοτικό Κατάστημα– Πύλη

  1. Πρώην Δημοτικό Κατάστημα – Σκούρτα

«Ζητάμε τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των πολιτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης λαμπτήρων, ώστε να διασφαλίσουμε ένα μέλλον ποιοτικό και περιβαλλοντικά καλύτερο» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Γεωργίου. «Τους καμένους λαμπτήρες πρέπει να τους έχετε τοποθετήσει στο κουτί του καινούριου λαμπτήρα με ασφάλεια και τέλος στον κάδο συλλογής λαμπτήρων». Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22620-51546.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου