www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεάν ασύρματο ιντερνετ για τους επισκέπτες του παρέχει το Μουσείο Δελφών


Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων του Ν. Φωκίδας μας προκαλεί θετικό ενδιαφέρον με τις πρωτοβουλίες της! Στο πλαίσιο, λοιπόν, αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών της προς τους επισκέπτες του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, η Ι’ ΕΠΚΑ εγκατέστησε πρόσφατα στον αύλειο χώρο και στον προθάλαμο του Μουσείου Δελφών σύστημα δωρεάν ασύρματης επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ). Η υπηρεσία αυτή θα βοηθήσει αποτελεσματικά τους επισκέπτες στην άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς επίσης σε πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, την πρόσβαση σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, σε ιατρεία, καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία, χώρους αναψυχής κ.α.

Παράλληλα, η δωρεάν χρήση του διαδικτύου από τους κατοίκους και τους μαθητές των Δελφών και των γειτονικών περιοχών, οι οποίοι στερούνται πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση της σύνδεσης του Μουσείου με την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη, την ευημερία και την ποιότητα της ζωής. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση της Προϊσταμένης της Ι` ΕΠΚΑ κας Αθανασίας Ψάλτη, από την 1η Δεκεμβρίου του 2011 και κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους 2011-2012, η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιεί σε μαθητές τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Οιδίποδας, η Σφίγγα και τα αινίγματα». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσα από την αφήγηση του τραγικού μύθου του Οιδίποδα προς την αυτογνωσία, στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με την αρχαϊκή τέχνη και στην κατανόηση της σημασίας του μαντείου των Δελφών για τον αρχαίο κόσμο. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από φυλλάδιο, το οποίο επιχορηγήθηκε από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων με πληροφοριακό υλικό, ασκήσεις γνώσεων, ομαδικό παιχνίδι στο μουσείο, ζωγραφική και προτεινόμενες δραστηριότητες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου