www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Έκδοση Οδηγού για ΑΜΕΑ από το Δήμο Λεβαδεών



Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προχώρησε στην έκδοση ενός μικρού και εύχρηστου Οδηγού με βασικούς κανόνες συμπεριφοράς για την καθημερινή επικοινωνία μας με άτομα με αναπηρία.

Ο εν λόγω Οδηγός θα διανεμηθεί από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 σε όλα τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς βασική πεποίθηση μας είναι ότι η άρση των προκαταλήψεων για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η αλλαγή της νοοτροπίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία πρέπει να ξεκινήσει από το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας που είναι οι νέοι. Οι κανόνες που συμπεριλαμβάνονται στον Οδηγό θα αποτελέσουν το πρώτο έναυσμα εξοικείωσης των παιδιών με την έννοια και την εικόνα της αναπηρίας.

Ο Δήμος εκτιμά ότι οι απλοί αυτοί κανόνες συμπεριφοράς για την καθημερινή επικοινωνία μας με άτομα με αναπηρία μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμοι για να ξεπεραστεί η αμηχανία που όλοι νιώθουμε όταν συναντούμε ένα άτομο με αναπηρία, εξαιτίας της ανεπαρκούς γνώσης που συνήθως έχουμε για τις ανάγκες τους και να πετύχουμε μια καλύτερη επικοινωνία μαζί τους.

Ο εν λόγω Οδηγός μετά τη διανομή του στα σχολεία θα είναι διαθέσιμος στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Λεβαδέων καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου, έτσι ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτόν.

Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αναπηρίας και η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα της πόλης αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου και ο συγκεκριμένος Οδηγός αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια μας αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου