www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στο επίκεντρο οι εξαγωγές ως «Εθνικό Στοίχημα»!




Έντονο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των Στερεελλαδιτών
στο ομώνυμο συνέδριο στην Αθήνα

Με την συμμετοχή και εκπρόσωπων της επιχειρηματικότητας της Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011, το συνέδριο Exports Money Conference 2011 με τίτλο «ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Χρηματοδότηση, μέσα υποστήριξης και αγορές-στόχοι» στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Π.Ε.Μ.Ε.Τ.Ε., του Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ. και της Ε.Δ.Ο.Α.Ο.

Στόχος του Exports Money Conference 2011, ήταν να ενημερώσει αναλυτικά τους εξαγωγείς, αλλά και τους εν δυνάμει εξαγωγείς, σχετικά με τα νέα χρηματοδοτικά μέσα, τα πρακτικά μέσα υποστήριξης των εξαγωγών, αλλά και τις εξαγωγικές δυνατότητες για τα ελληνικά προϊόντα σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους. Στο πλαίσιο αυτό, οι καθ΄ύλην αρμόδιοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, των τραπεζών και των εξαγωγικών φορέων, διακεκριμένοι στον χώρο των εξαγωγών επιχειρηματίες, εξειδικευμένοι σύμβουλοι και εκπρόσωποι της οικονομικής διπλωματίας, όπως επίσης και εκπρόσωποι ξένων εισαγωγικών οίκων, ανέλυσαν τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται για τις εξαγωγές, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την επιλογή της εξωστρέφειας, ως της πρώτης προτεραιότητας για την άμεση επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην θεματική ενότητα «Δυνατότητες Χρηματοδότησης Εξαγωγών - Μέσα Υποστήριξης Εξαγωγών» συμμετείχε – μεταξύ άλλων – ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Ανγιάδης, ενώ στην θεματική ενότητα «Η Εμπειρία των Επιτυχημένων Εξαγωγέων» συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ κ. Νέλος Γεωργούδης. Παρόντες ήταν ακόμη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Ευριπίδης Δοντάς αλλά και επιχειρηματίες της Στερεάς, όπως ο κ. Δημήτριος Σύρμος, ο κ. Δημήτριος Μίχας, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου