www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Χρ. Σταϊκούρας: ''Επέκταση του δικτύου καύσιμου αερίου σε Λαμία- Στυλίδα- Θήβα-Λιβαδειά''


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας- ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στις 4/10/2010, Αναφορά προς το Υπουργείο περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής αναφορικά με αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, σχετικά με την επέκταση και λειτουργία του δικτύου καύσιμου αερίου στην περιοχή της Λαμίας και της Λειβαδιάς.
Στην Αναφορά του ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη λειτουργία του δικτύου καύσιμου αερίου για την οικιακή κατανάλωση. Να σημειωθεί ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2003 είναι υποχρεωτική η σύνταξη μελέτης καύσιμου αερίου για κάθε νέα οικοδομική άδεια, που εκδίδεται από τα πολεοδομικά γραφεία της Λαμίας, Λειβαδιάς και Θήβας, καθώς και η κατασκευή των σωληνώσεων αερίου στις νέες οικοδομές.
Όσον αφορά το δίκτυο της Λαμίας, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (Δ.ΕΠ.Α) άρχισε τις εργασίες κατασκευής του το 2006, χωρίς όμως να υπάρχει σήμερα, δυνατότητα σύνδεσης των οικιακών καταναλώσεων στο δίκτυο.Είναι βέβαιο, ότι οι ήδη κατασκευασμένες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, όσο παραμένουν ανενεργές, υπόκεινται σε φθορές και καινδινεύουν να αχρηστευθούν. Αυτό έχει ως συνέπεια να επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες οικοδομών κατά την κατασκευή τους και να μην υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής απόσβεσης της εγκατάστασης.
Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Περιφερειακού Τμήματος Φθιώτιδας, επιθυμούν και προτείνουν την επέκταση του δικτύου καύσιμου αερίου στη Λαμία, Λειβαδιά, Στυλίδα, Θήβα και την άμεση δυνατότητα σύνδεσης των οικιακών καταναλώσεων, καθώς ακόμη και την άμεση ίδρυση και λειτουργία γραφείου διεκπεραίωσης μελετών και διενέργειας αυτοψιών στις πόλεις της Λαμίας και της Λειβαδιάς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου