www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Καυστικός ο Μιχάλης Γιαννάκης για την 1η επέτειο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένα μόλις χρόνος διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ ήταν διάστημα αρκετό για την ναρκοθέτηση όλων των πρωτοβουλιών της προηγούμενης κυβέρνησης.
Η διαφαινόμενη ακύρωση του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που εν πολλοίς οφείλεται και σε πράξεις και παραλήψεις της σημερινής κυβέρνησης βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κύριο Παπανδρέου.
Η ναρκοθέτηση όλων των πρωτοβουλιών της Νέας Δημοκρατίας για την δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και αξιοποίηση των εγχώριων υδρογονανθράκων είναι επίτευγμα που φέρει την προσωπική σφραγίδα της κυρίας Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Οι αστοχίες των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η κατανομή των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ, ο παραγκωνισμός των αγροτών και οι νομοθετικές αστοχίες της Υπουργού, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων των φορέων και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες επενδυτές.
Η ακύρωση του Προγράμματός «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και η μη ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την εξοικονόμηση ενέργειας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Ο εκσυγχρονισμός του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών, παρά την τη συγκρότηση της επιτροπής και τη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς από τη Νέα Δημοκρατία, καρκινοβατεί για έναν ολόκληρο χρόνο από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Ο παραγκωνισμός της εκπαίδευσης και της έρευνας σε νέες τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, η αύξηση του ΦΠΑ στα ενεργειακά προϊόντα και οι επιπτώσεις σε ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα της ελληνικής οικονομίας είναι «έργα» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και οι στρεβλώσεις στην λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι αυξήσεις, άμεσες και έμμεσες στα τιμολόγια της ΔΕΗ, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις τους αποτελούν σαφή επιλογή αθέτησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης του κ. ΠΑΣΟΚ.
Οι κομματικές διευθετήσεις και προαγωγές ημετέρων στις δημόσιες επιχειρήσεις διαψεύδουν τις προσδοκίες για αξιοκρατία στον Δημόσιο Τομέα. Και αυτό φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Eίναι προφανές ότι κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και συνεχίζουν να ακολουθούν την αδιέξοδη πολιτική τους. Προσπαθούν μάλιστα –ανεπιτυχώς- να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι κατάφεραν τα πάντα, αυτοί που κατάφεραν να ματαιώσουν τα πάντα. Δυστυχώς για τους ίδιους η ελληνική κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση. Και θα το διαπιστώσουν σύντομα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου