www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Επιχορηγήσεις ύψους 55 εκατ. ευρώ με παράλληλη δημιουργία 517 θέσεων εργασίας στην Περιφέρεια Στερεάς από έργα προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο


Σε αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων επενδυτικών προτάσεων που είχαν υποβληθεί για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο, προχώρησε η επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά την 5η, μέσα στο 2010, συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου.
Μετά και την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής ο αριθμός των αιτήσεων που αξιολογήθηκαν, εντός του τρέχοντος έτους, ανήλθε σε 168 εκ των οποίον οι 137 εγκρίθηκαν και υπήχθησαν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 για άμεση υλοποίηση. Το συνολικό ύψος των επενδυτικών αυτών προτάσεων που εγκρίθηκαν και αφορούν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και όλους τους νομούς (Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανέρχεται σε 126.357.947,00€ το δε συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων σε 54.967.742,79€ με δημιουργία 517 θέσεων εργασίας.
Η επίσπευση της εκκαθάρισης όλων των αιτήσεων υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο έγινε με εντολή της Γενικής Γραμματέως κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου, προκειμένου, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής, ‘’αφενός για να τονωθεί η αγορά και αφετέρου για να γνωρίζουν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι την εξέλιξη της πρότασής τους και να προγραμματίσουν τις ενέργειές τους με την έναρξη της νέας οικονομικής περιόδου, αμέσως μετά το θέρος.’’
Παράλληλα, ανέφερε η κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, με την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υφισταμένων αιτήσεων – προτάσεων οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα είναι έτοιμες να «υποδεχθούν» και να αξιολογήσουν αμέσως τις νέες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του υπό ψήφιση νέου αναπτυξιακού νόμου, «οι νομοί της Περιφέρειάς μας, τόνισε η κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, έχουν πολλές αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες και οφείλουμε, στο πλαίσιο του νέου νόμου, να τις αξιοποιήσουμε. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, χωρίς εκκρεμότητες και με πνεύμα συνεργασίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών - επενδυτών». Η οικονομία μας χρειάζεται την εγρήγορση και την συνεργασία όλων μας ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής που συναποφασίσαμε να συνδέσουμε τις μεγάλες επενδύσεις με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στον αριθμό 517.
Θεωρήσαμε κοινωνικά άδικο να δίνονται μεγάλες επιχορηγήσεις χωρίς την υποχρέωση να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επιδιώξαμε και πετύχαμε, ο Αναπτυξιακός Νόμος να μην είναι μόνο προς όφελος των επενδυτών αλλά και των εργαζομένων.
Οι εγκριθείσες αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο 3299/2003 είναι οι εξής, κατά κατηγορία και νομό, καταλήγει η κα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου