www.endelfoisonline.gr

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διατροφή και Υγεία» στην Αταλάντη






















Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό εκ μέρους των συνδιοργανωτών από τον Αντιδήμαρχο Αταλάντης Θανάση Ζεκεντέ και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αταλάντης Λέττα Πάττα

Με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες ομιλητές και σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κωνσταντίνειου Πνευματικού Κέντρου, η εκδήλωση με θέμα: «Διατροφή και υγεία» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αταλάντης και ο Σύλλογος Γυναικών Αταλάντης.

Η διατροφή μας επηρεάζει την υγεία μας. Είμαστε αυτά που τρώμε. Παράλληλα με τη σωστή διατροφή είναι αναγκαία και η άσκηση. Ο σημερινός τρόπος ζωής, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η είσοδος της γυναίκας στην αγορά εργασίας έχουν αλλάξει τα καταναλωτικά πρότυπα. Σταδιακά οι Έλληνες περνάμε από την υγιεινή μεσογειακή διατροφή στη αμερικανική κουζίνα, με χαμηλής διατροφικής ποιότητας γεύματα, πλούσια σε λίπη και θερμίδες. Πρέπει να γίνεται σωστός διατροφικός συνδυασμός, με προτίμηση σε φαγητά που συμβάλλουν στην προφύλαξη του ανθρώπινου οργανισμού από ασθένειες. Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της εκδήλωσης. Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό εκ μέρους των συνδιοργανωτών από τον Αντιδήμαρχο Αταλάντης Θανάση Ζεκεντέ και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αταλάντης Λέττα Πάττα.Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σάρρος.Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν διακεκριμένοι στο είδος τους επιστήμονες που κατάγονται από το Νομό μας. Αναλυτικά, με σειρά εμφάνισης μίλησαν οι:Δρ. Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, με θέμα: «Τρόφιμα – Διατροφή – Υγεία»Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου της ΒιρτζίνιαςΠρώην Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας Α&Μ, Η.Π.Α. Καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ-ΑθήναςΑστερία Σταματάκη, με θέμα: «Το μέγεθος των μερίδων»Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MScΕπιστημονικός συνεργάτης στη Γαστρεντερολογική κλινική του Νοσοκομείο Νίκαιας και στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΔιατροφήςΚατερίνα Χρέμου, με θέμα: «Διατροφικές συστάσεις για παιδιά σχολικής ηλικίας»Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» Mέλος Επιστημονικής Ομάδας FitSNΔρ. Γιώργος Ζακυνθινος, με θέμα: «Η περιεχόμενη λειτουργικότητα των προϊόντων φυτικής προέλευσης»Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ ΚαλαμάταςΣτο τέλος των ομιλιών υπήρξάν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στους ομιλητές της εκδήλωσης.Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπαντζελή και η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αταλάντης Γιώργος Σκαμπερδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Ζεκεντές και Χρήστος Μορώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Κολομτσάς και Λουκάς Αγγελούσης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Φθιώτιδας Γιάννης Θωμαίδης, ο πρώην Δήμαρχος Αταλάντης Γιώργος Γιαννόπουλος, η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αταλάντης και πολλοί κάτοικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου