www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η Invest in Greece στη Στερεά Ελλάδα!


Αποστολή “Synergassia” για την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών της Περιφέρειας
Εδώ και τέσσερα χρόνια, η εταιρεία Invest in Greece έχει καθιερώσει το πρόγραμμα Synergassia για την ανάδειξη της επενδυτικής φυσιογνωμίας των Ελληνικών Περιφερειών. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής, η Invest in Greece ανακοινώνει τη διοργάνωση της επόμενης επιχειρηματικής επίσκεψης στα Καμένα Βούρλα, από 30 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου 2010. Προσκεκλημένοι της Περιφέρειας είναι όλοι οι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών και πανελλαδικών ΜΜΕ.Την επίσκεψη του Synergassia στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χαιρετίζει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, η Πρόεδρος της Invest in Greece, Δρ. Παρασκευή Β. Μπουφούνου και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χρήστος Αλεξάκης (φωτογραφία). Το τριήμερο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει παρουσιάσεις των τοπικών φορέων για τις επενδυτικές και επιχειρηματικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα, προβλέπει κατ’ ιδίαν συναντήσεις των οικονομικών και εμπορικών ακολούθων με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, επισκέψεις σε πρότυπες βιοτεχνίες και βιομηχανίες, καθώς και ξενάγησή τους στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Η επιχειρηματική αποστολή έχει έως σήμερα, 25 επιβεβαιωμένες συμμετοχές από εκπροσώπους ξένων Πρεσβειών.
Το Πρόγραμμα Synergassia
Η πρωτοβουλία Synergassia είναι ένα ευρύ πρόγραμμα-ομπρέλα, που καλύπτει το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας Invest in Greece για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, καθώς φέρνει σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες με την εγχώρια και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους και προϊόντα που εμφανίζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.Οι κυριότεροι στόχοι του Synergassia είναι:
• Η προβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική αγορά • Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των περιφερειών • Η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία, ώστε να ανταποκρίνονται θετικά και επαρκώς στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να επενδύσουν στον Ελλαδικό χώρο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος η εταιρεία Invest in Greece έχει προχωρήσει:
• στην καταγραφή συγκεκριμένων επενδυτικών δυνατοτήτων, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, για τον εντοπισμό περιοχών και κλάδων που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, • στην ενίσχυση των σχέσεων με τους τοπικούς φορείς αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της, με στόχο την ενιαία και αποτελεσματική προβολή της χώρας και της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, • στη διοργάνωση ήδη επτά αποστολών στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου