www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Διαμαντοπούλου στη Βόρεια Εύβοια



Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (24-6-2010) η τριήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα. Κατερίνα Διαμαντοπούλου στη Βόρεια Εύβοια.
Η κα. Κατερίνα Διαμαντοπούλου συνοδευόμενη από το Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτη Ευμορφόπουλο επισκέφθηκε συγκεκριμένα τους Δήμους Αιδηψού, Ιστιαίας, Ωρεών, Αρτεμισίου, Νηλέως, Κηρέως, Ελλυμνίων καθώς και την Κοινότητα Λιχάδος.
Στις συναντήσεις που είχε με Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας αλλά και με πολίτες της περιοχής συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ:
«Επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας»
«Βελτίωση και επέκταση Λιμένος Μαντουδίου»
Οι υποδομές Δημοτικών Σχολείων – Λυκείων των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας.
Στις επισκέψεις στους Δήμους τέθηκαν ακόμα τα παρακάτω θέματα:
Δρόμος Ιστιαίας – Βουτά: Το έργο δημοπρατείται άμεσα από τη διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Δρόμος Αγδίνες – Παπάδες: Το έργο είναι ενταγμένο στη Συλλογική Απόφαση Έργων της Περιφέρειας και έχει ήδη δημοπρατηθεί.
Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού: Το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις και η δημοπράτηση θα γίνει μετά την έγκριση παράτασης Περιβαλλοντικών Όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Βελτίωση οδού Αγ. Νικόλαος – Λιχάδα: Το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις και έχει ενταχθεί στη Συλλογική Απόφαση Έργων της Περιφέρειας.
Αλιευτικό Καταφύγιο Αγ. Γεωργίου Λιχάδας : Το έργο είναι ενταγμένο στη Συλλογική Απόφαση Έργων της Περιφέρειας και έχει ήδη δημοπρατηθεί.
Δίκτυα Αποχέτευσης Ιστιαίας -Αρτεμισίου – Ωρεών :Για την ομαλή συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην οποία θα συμμετέχουν οι Δημοτικές Αρχές, η Επιβλέπουσα Υπηρεσία ΤΥΔΚ Εύβοιας, ο ανάδοχος του έργου και η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα. Κατερίνα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε εκτός των άλλων το ΧΥΤΑ της Βόρειας Εύβοιας και το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε στο μεν πρώτο η πολύ καλή λειτουργία του ΧΥΤΑ στο δε δεύτερο ότι έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης μέσα στο χρονοδιάγραμμα.
Τέλος με παρέμβαση που έγινε στην Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Εύβοιας θα συνεχιστεί άμεσα η υλοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου Ωρεών όπου είχαν διακοπεί οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου