www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο νέος χάρτης της Αυτοδιοίκησης του α` βαθμού στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με το http://www.star-online.gr

Η Φθιώτιδα του Καλλικράτη
Σε διαβούλευση παραμένει η χωροταξική κατανομή της Φθιώτιδας σύμφωνα με τους χάρτες που έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα προτείνονται οι δήμοι: Παρνασσού(Τιθορέας, Αμφίκλειας, Ελάτειας) με έδρα την Κ.Τιθορέα, Αταλάντης (Αταλάντης, Δαφνουσίων, Οπουντίων, Μαλεσίνας) με έδρα την Αταλάντη, Δομοκού (Δομοκού, Θεσσαλιώτιδας, Ξυνιάδας) με έδρα το Δομοκό, Μαλιακού (Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου, Μώλου) με έδρα τα Καμένα Βούρλα, Στυλίδας (Στυλίδας, Εχιναίων, Πελασγίας) με έδρα την Στυλίδα. Για τους υπόλοιπους δήμους υπάρχουν δύο προτάσεις. 1η πρόταση: Δήμος Λαμιέων (Λαμιέων, Γοργοποτάμου, Υπάτης, Λειανοκλαδίου, Παύλιανης) με έδρα την Λαμία, Μακρακώμης-Σπερχειού (Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού, Τυμφρηστού) με έδρα την Σπερχειάδα. 2η πρόταση: Δήμος Λαμιέων (Λαμιέων, Γοργοποτάμου, Λειανοκλαδίου, Παύλιανης) με έδρα την Λαμία, Σπερχειάδας (Σπερχειάδας, Υπάτης) με έδρα την Σπερχειάδα, Τυμφρηστού (Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου, Τυμφρηστού) με έδρα την Μακρακώμη.

Η Ευρυτανία του Καλλικράτη
Από δύο δήμους θα απαρτίζεται η Ευρυτανία σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης. Τον δήμο Καρπενησίου (Καρπενησίου, Φουρνάς, Προυσσού, Ποταμιάς, Κτημενίων, Δομνίστας) με έδρα το Καρπενήσι και τον δήμο Αγράφων(Φραγκίστας, Βίνιανης, Ασπροποτάμου, Απεραντίων, Αγράφων) με έδρα την δυτική Φραγκίστα.

Η Εύβοια του Καλλικράτη
Δύο προτάσεις που αφορούν στην περιοχή της Κύμης υπάρχουν στο σχέδιο Καλλικράτη για την περιοχή της Εύβοιας. Οι δήμοι προτείνονται είναι: Χαλκίδας(Χαλκίδας, Ληλαντίων, Ανθηδώνος, Αρτάκης, Αυλίδας) με έδρα την Χαλκίδα, Διρφύων(Ψαχνών, Διρφύων, Μεσσαπίων) με έδρα τα Ψαχνά, Ερέτριας με έδρα την Ερέτρια, Καρυστείας (Καρύστου, Στειρέων, Μαρμαρίου, Καφηρέως) με έδρα την Κάρυστο, Ιστιαίας (Ιστιαίας, Αιδηψού, Ωρεών, Λιχάδας) με έδρα την Ιστιαία, Λίμνης (Ελιμναίων, Κηρέως, Νηλέως) με έδρα την Λίμνη, Σκύρου (αυτόνομη ως νησί) και: 1η πρόταση Κύμης (Κύμης, Κονίστρων) με έδρα την Κύμη και Ταμηναίων(Ταμηναίων, Αυλώνος, Διστύων) με έδρα το Αλιβέρι, 2η πρόταση Δήμος Γεωργίου Παπανικολάου(Κύμης, Κονίστρων,Ταμηναίων, Αυλώνος, Διστύων) με έδρα το Αλιβέρι.

Η Βοιωτία στον Καλλικράτη
Έξι Δήμους προβλέπει η πρόταση του υπουργείου εσωτερικών για το νομό Βοιωτίας που περνά πλεον στην ΤΕΔΚ και στους Δήμους για διαβούλευση. Το προτεινόμενο σχέδιο είναι το εξής: Δήμος Λιβαδειάς(Λιβαδειά, Κορώνεια, Χαιρώνεια, Δαύλεια, Κυριάκι) με έδρα τη Λιβαδειά, Δήμος Θήβας(Θήβα, Βάγια, Πλαταιές, Θίσβη) με έδρα τη Θήβα, Δήμος Ορχομενού(Ορχομενός Ακραίφνιο) με έδρα τον Ορχομενό, Δήμος Αλιάρτου( Αλίαρτος Θεσπιές), Δήμος Τανάγρας(Οινόφυτα, Σχηματάρι, Δερβενοχώρια, Τανάγρα), Δήμος Αράχωβας(Δίστομο, Αράχωβα, Αντίκυρα) με έδρα το Δίστομο.

Η Φωκίδα στον Καλλικράτη
Από δύο δήμους θα απαρτίζεται η Φωκίδα με τον Καλλικράτη. Τον Δήμο Δελφών (Άμφισσας, Ιτέας, Γραβιάς, Παρνασσού, Γαλαξειδίου, Δεσφίνας, Καλλιέων, Δελφών) με έδρα την Άμφισσα και ιστορική έδρα τους Δελφούς και Δήμος Δωρίδος (Ευπαλίου, Βαρδουσίων, Τολοφώνος, Λιδωρικίου) με έδρα το Ευπάλιο και ιστορική έδρα το Λιδωρίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου