www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μεγάλο ενδιαφέρον της Κίνας για το λάδι της Βοιωτίας


«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη επίσκεψη του κ. Lou Daming, Προέδρου των Κινέζων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, στην Βοιωτία από τις 13 έως τις 15 Απριλίου 2010.
«Θα υποστηρίζουμε συνεχώς την ανάπτυξη σε βάθος της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Βοιωτίας. Οι επισκέψεις κινέζικων αντιπροσωπειών θα είναι συνεχείς, ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό, την ανάπτυξη ισχυρών επιχειρηματικών συνεργασιών, οι κοινές δράσεις προχωρούν ολοταχώς» δήλωσε ο Νομάρχης Βοιωτίας κ Κλέαρχος Περγαντάς.
Ο κ. Lou Daming ως επίσημος προσκεκλημένος της Νομαρχίας Βοιωτίας και της Αναπτυξιακής της Εταιρείας ΒΑΕΠΑΕ , έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας που υπογράφηκε στις 18 Νοεμβρίου 2009 στην πρωτεύουσα Nanchang της Περιφέρειας Jiangxi στην Κίνα και επισκέφτηκε τον νομό μας από τις 13 έως τις 15 Απριλίου 2010, με σκοπό να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικής συνεργασίας με επιχειρήσεις του οίνου και ελαιολάδου του νομού Βοιωτίας.
Για να ενισχυθούν οι φιλικές σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στο νομό Βοιωτίας και την περιφέρεια Jiangxi, οι δύο πλευρές υποστηρίζουν με θέρμη την ανάπτυξη μιας κοινής επιχειρηματικής δράσης με προτεραιότητα αρχικά τους τομείς του οίνου και ελαιολάδου.Τις τρείς ημέρες παραμονής του στην Βοιωτία ο κ. Lou Daming επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις οίνου (1). ΙΝΟ ΑΕ, (2). Θηβαϊκή Γή - Πάνος Κατρισιώσης (3). Κτήματα Χατζημιχάλη, (4). Οινοποιείο Ζαχαρία και από τον τομέα του ελαιολάδου, (5) την Μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας , για να γνωρίσει το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγει η Μονή και (6) την βιομηχανία Μινέρβα ΑΕ στο Σχηματάρι .
Κατά την επίσκεψη στην επιχείρηση ελαιολάδου Μινέρβα ΑΕ, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου προιόντος ελαιολάδου Βοιωτικής Γής και Στερεάς Ελλάδας με την επιχείρηση της Μινέρβα ΑΕ να δίνει την δυνατότητα στους μικροκαλλιεργητές και τα ελαιοτριβεία της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας να τυποποιούν την σοδιά τους.
«Το ενδιαφέρον του Κινέζου επιχειρηματία κ Lou Daming για τα αγροτικά προιόντα της Βοιωτίας είναι πολύ ζωηρό και με βάσει τις δηλώσεις του διαμορφώνονται μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στους τομείς κρασιού και ελαιολάδου, διότι τα κρασιά της Βοιωτίας είναι πολύ υψηλού επιπέδου, απαιτείται όμως συντονισμένη δράση προβολής τους για να κατακτήσουν τις ξένες αγορές. Το ίδιο ισχύει και με το λάδι της Βοιωτίας. Εμείς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και ως Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχίας (ΒΑΕΠΑΕ) υποστηρίξαμε ένθερμα την επίσημη επίσκεψη του κ. Lou Daming σε επιχειρήσεις οίνου και ελαιολάδου του νομού Βοιωτίας , διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό πλαίσιο διευκόλυνσης των Κινέζων επιχειρηματιών για την ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών στην περιοχή μας, κάτι που σχολίασε πολύ θετικά και ο κ Lou Daming» δήλωσε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας της Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ) κ Λουκάς Καράντζαλης.
Παράλληλα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχίας (ΒΑΕΠΑΕ) βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα. Κατερίνα Διαμαντοπούλου ώστε η πρωτοβουλία της ανάπτυξης οικονομικής συνεργασίας της Νομαρχίας Βοιωτίας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχίας (ΒΑΕΠΑΕ) με την περιφέρεια Jiangxi της Νότιας Κίνας να οργανωθεί ως πρόταση επιχειρηματικής δράσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σε αυτό το επίπεδο και ως παράλληλη ενέργεια είναι και η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Επιχειρηματικού Πάρκου του Νομού Βοιωτίας, το οποίο εντός Μαΐου 2010 πρόκειται να ολοκληρωθεί και να φιλοξενήσει στο διαδίκτυο τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας και της Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας και όχι μόνο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχίας (ΒΑΕΠΑΕ) θα συνεχίσει με επιμονή και συνέπεια το έργο της για την στήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης του Νομού Βοιωτίας προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του νομού Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου