www.endelfoisonline.gr

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

H ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΑΡΧΩΝ  -  ΚΑΛΕΣΜΑ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικέςεκλογές, σε περίοδο έντονης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ανέδειξαν την αναγκαιότητα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια νέα πολιτική προσέγγιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτή ακριβώς τη νέα προοπτική καλούμαστε να ενισχύσουμε στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, προκρίνοντας πολιτικές και πρόσωπα με ελεύθερη σκέψη, μακριά από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες,με όρεξη για δουλειά σε καινοτόμες δράσεις, με διαχρονικές αξίες και ρηξικέλευθες ιδέες, οι οποίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την προμετωπίδα του αγώνα μας, ενάντια στην απαξίωση και την χειραγώγηση της Τ.Α.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την εφαρμογή μιας αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής που καταρρακώνει το εθνικό φρόνημα και εξαθλιώνει οικονομικά τον πολίτη, αφού το κεντρικό πολιτικό σύστημα αποφάσισε να μετακυλήσει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες και τα αδιέξοδά του στις πλάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «φορτώνοντας» με επιπλέον αρμοδιότητες τους Δήμους, την ίδια ώρα που μειώνει δραματικά (πάνω από 60%) τους συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένους πόρους προς την Τ.Α.
        Από τα μέτρα αυτά δεν πλήττεται μόνο η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, αλλά πολύ περισσότερο υποβαθμίζονται και απαξιώνονται οι κοινωνικές δομές και οι υπηρεσίες προς τον πολίτη, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις άσχημες συνθήκες οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει συνολικά η χώρα μας.
        Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης πρέπει να αλλάξει και η δική μας συμμετοχή στην κατεύθυνση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας.
        Τα νέα συλλογικά θεσμικά όργανα (ΠΕΔ & ΚΕΔΕ) πρέπει και μπορούν να γίνουν φορείς μαχητικής διεκδίκησης των θέσεών μας και όχι πειθήνια όργανα στην εφαρμογή της οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής και φερέφωνα μικροκομματικών  συμφερόντων.
 Με αυτές τις θέσεις αδιαπραγμάτευτες, χωρίς τίτλους και εξαρτήσεις, σε ισότιμη βάση και με κοινό στόχο  την αναβάθμιση του ρόλου της αυτοδιοίκησης, συγκροτήσαμε την Ενωτική  ΚίνησηΑυτοδιοικητικών.
Ως ενωτική  κίνηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, με χρονικό ορίζοντα πέραν της πενταετίας, χωρίς προκαταλήψεις, αφορισμούς και αποκλεισμούς, καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, προκειμένου  όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια νέα ανεξάρτητη,  υπερκομματική και αξιόπιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα στοχεύει:

·         Στην προώθηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας και στην υπεράσπιση των  δημόσιων αγαθώνκαι του κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τ.Α., με πρώτο μέλημα στις δύσκολες αυτές συνθήκες της κρίσης, την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας σαν πρωταρχική ανάγκη και όχι σαν  φιλευσπλαχνία.
·         Στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ουσιαστική, αντικειμενική και αποτελεσματική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη.
·         Στην παροχή κινήτρων στις νέες και τους νέους μέσα από καινοτόμα προγράμματα, που θα δώσουν προοπτική για παραμονή και απασχόληση στον τόπο τους.
·         Στην διεκδίκηση των συνταγματικά(ν.1828) και νομοθετικά(ν.3852)κατοχυρωμένων πόρων, για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών και των υπηρεσιών που καλείται να προσφέρει ο Δήμος.
·         Στην κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που αναφέρονται στο οικονομικό παρατηρητήριο και προσβάλλουν την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.
·         Στην αναπτυξιακή προοπτική με τη συμμετοχή στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), με ξεχωριστά  επιχειρησιακά προγράμματα για τους Δήμους.
·         Στην διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
·         Στην ενίσχυση και διεύρυνση των συμμετοχικών διαδικασιών και των λειτουργιών δημοκρατικού προγραμματισμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, μέσα απότην συνολική τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει σήμερα την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ν.3852)
·         Στον έλεγχο του δημόσιου χώρου και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα πια δεν δικαιολογούνται αναστολές και ούτε έχουν θέση τα ψευτοδιλήμματα. Αυτό που προέχει είναι η ανεξαρτησία των θεσμών για το καλό των πολιτών.
Καλούμε όλους τους αιρετούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ανησυχούν και προβληματίζονταιαπό την παρούσα κατάσταση,να συναντηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Περιφερειακή Ένωση Δήμων, δυναμικήκαιμαχητική, με σταθερό μέτωπο υπεράσπισης τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ  -   ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Δήμαρχος ΑΛΙΑΡΤΟΥ–ΘΕΣΠΙΩΝ (Συντονιστής)
ΓΩΓΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 Δήμαρχος ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ
ΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΩΤΑ      Δήμαρχος  ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ  Δήμαρχος ΣΚΥΡΟΥ
ΨΑΘΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 Δήμαρχος ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΜΑΡΙΑ                  Δ.Σ.  Δήμου ΛΑΜΙΕΩΝ (επικ. ελ. αντιπολ.)
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ             Δ.Σ. Δήμου ΘΗΒΑΙΩΝ (μειζ. αντιπολ.)
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ        Δ.Σ. ΤΑΝΑΓΡΑΣ (επικ. μειζ. αντιπολ.)
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  Δ.Σ. Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ (πλειοψ.)
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   Δ.Σ. Δήμου ΣΚΥΡΟΥ (πλειοψ.)
ΘΩΜΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δ.Σ.  Δήμου  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ(επ. μειζ. αντιπ.)
ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ            Αντιδ/ρχος   Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ       Δ.Σ.  Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ (πλειοψ.)
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ                   Δ.Σ.  Δήμου  ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (επικ. ελ. αντιπολ.)
ΜΑΤΡΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     Δ.Σ. Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ (πλειοψ.)
ΜΠΕΛΟΣ ΘΕOΔΩΡΟΣ  Δ.Σ. Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ(πλ.)
ΝΤΑΝΤΟΥΜΗ  ΓΙΑΝΝΑ           Αντιδ/ρχος   Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΝΤΟΒΟΛΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ     Δ.Σ.  Δήμου  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ( ελ. αντιπολ.)
ΠΕΤΣΗΣ  ΗΛΙΑΣ               Δ.Σ. Δήμου ΑΙΔΗΨΟΥ-ΙΣΤΙΑΙΑΣ (επικ. ελ. αντιπολ.)
ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ  ΤΑΣΟΣ              Δ.Σ.  Δήμου  ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (ελ. αντιπολ.)
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ      Δ.Σ.  Δήμου ΘΗΒΑΙΩΝ (επικ. μειζ. αντιπολ.)
ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ  ΝΙΚΟΣ        Αντιδ/ρχος  Δήμου  ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου