www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

«ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2011»: Από 2 έως 4 Σεπτέμβρη στην ιστορική πόλη της ΦθιώτιδαςΞεκινούν στην επόμενη Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011 και για ένα 4ήμερο οι ετήσιες εκδηλώσεις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2011» που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2011.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
2Η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΝΕΩΝ ώρα 10:30 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ/ Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ώρα 21:00 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Θερμοπύλια 2011» με έκθεση έργων από 46 Καλλιτέχνες μέλη του ΣΚΕΤΚΕ, μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφικής, γλυπτικής και μικτών υλικών με τίτλο: «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2500 ΧΡΟΝΙΑ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ», από 2 έως 20/9/2011 στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.
Οι 46 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση επιχείρησαν να συλλάβουν και να αποτυπώσουν τον πλούτο των έντονων εικόνων που απορρέουν από την αφήγηση του ιστορικού γεγονότος που διαδραματίστηκε στα βάθη των αιώνων στην περιοχή των Θερμοπυλών. Ο κάθε καλλιτέχνης απέδωσε με τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, το προσωπικό άγγιγμα μιας πραγματικής ιστορίας με μυθικές διαστάσεις. Μπόρεσαν να φανερώσουν τα θαμμένα σύμβολα και να φωτίσουν με χρώμα τη μάχη και τη συγκλονιστική θυσία των λίγων πολεμιστών για την ελευθερία. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ), το Δήμο Λαμιέων και τη ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Σάββατο 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΙΔ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ώρα 20:00 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ:
«ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»
Από την Προϊσταμένη της ΙΔ΄ Εφορείας κα Μαρία-Φωτεινή Παπακωσταντίνου
«Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ»
Από τον Επίκουρο Καθηγητή Φυσικής Γεωγραφίας του Α.Π.Θ. κο Κων/νο Γουβαλίδη
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του κου Αριστείδη ΠΙΠΕΛΙΑ με Θέμα: “ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ” ώρα 21:00 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
Μια Ατομική Συμμετοχή με Έκθεση Φωτογραφίας στις Εκδηλώσεις “ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2011” από 2 έως 4 /9/2011 στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών στην Αίθουσα “ΛΕΩΝΙΔΑΣ” με τον τίτλο: ’’Σύννεφα στις Θερμοπύλες’’ που αποτελούν μέρος του Φωτογραφικού Λευκώματος: «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΑΛΑΜΑΝΑ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ- Ο Τόπος μας – Η Ιστορία μας- Το Ιστορικό Τρίγωνο της Λαμίας»
Ένα φωτογραφικό λεύκωμα που περιλαμβάνει φωτογραφίες του κου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΙΠΕΛΙΑ που από το φθινόπωρο του 1998 και για περίπου πέντε μήνες, (αρχές του 1999) φωτογράφισε τους τρεις Ιστορικούς χώρους της περιοχής μας(τις Θερμοπύλες, την Αλαμάνα και τον Γοργοπόταμο) όμως οι φωτογραφίες αυτές έμειναν για αρκετά χρόνια αχρησιμοποίητες. Απ’ το 2007, με την συγγραφή τριών κειμένων από τον κο Βασίλη Μάστορη για τις Θερμοπύλες, τον κο Γιώργο Σταυρόπουλο για την Αλαμάνα και την κα Βασιλική Λάζου για τον Γοργοπόταμο και με οδηγό την προγενέστερη φωτογραφική δουλειά, διαμορφώθηκε η μακέτα του Φωτογραφικού Λευκώματος.

Κυριακή 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ώρα 21:00 στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες (ΕΙΣΟΔΟΣ 10€)

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες συναυλίες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εμφανιστεί σε λίγα μέρη Πανελλαδικά : στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στην Καβάλα (31/8), στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη (1/9), στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου (2/9), στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες (4/9) και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα (9/9).
Στην συναυλία θα ακουστούν κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του «Θέλω να ‘μαι πάντα μαζί σου», αλλά και μερικά ακυκλοφόρητα ακόμη από τον δίσκο πού τώρα ετοιμάζει. Καινούργιες μελωδίες και ενορχηστρώσεις, με τον ίδιο στις κιθάρες, την Ιροντίνα, τραγουδίστρια στις «Νύφες», τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη να ηγείται με το δυνατό βιολί του της 12μελούς καινούργιας ορχήστρας εγχόρδων, τον Τσίκο στα τύμπανα και τον Στέφανο Λαρεντζάκη στα κρουστά, τον Νίκο Χατζόπουλο στο κοντραμπάσσο, και τον Δημήτρη Γιαννακάκη στα πλήκτρα, να πλαισιώνουν αυτό το νέο μουσικό - ενορχηστρωτικό οικοδόμημα.

Εισιτήρια για την συναυλία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (Υψηλάντη 17, τηλ:22310-33325) καθημερινά από 25 Αυγούστου και το απόγευμα από 18:00 έως 20:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 ΕΥΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου