www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Όργιο διώξεων στην ΛΑΡΚΟ


Αυτό που γίνεται στη ΛΑΡΚΟ, με τη νέα διοίκηση του συνταξιούχου προέδρου Αναστασίου Μπαράκου, δεν έχει προηγούμενο! Διώξεις με κομματικά κριτήρια και προωθήσεις ημετέρων καθ’ υπόδειξη της ΠΑΣΚΕ! Ούτε το 1981 επικρατούσε τέτοιος ρεβανσισμός! Εν τω μεταξύ ορισμένες ενέργειες, με τακτοποιήσεις ημετέρων, είναι τόσο προκλητικές που αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου.
Να το ποιο πρόσφατο: Ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, είχε τοποθετηθεί Προσωπάρχης έδρας. Φυσικά με την ανάλογη μισθολογική προαγωγή και την οικονομική αναβάθμιση της θέσης.
Η προηγούμενη προσωπάρχης κα. Νίκη Κόλλια, μετατέθηκε στα Μεταλλεία Αη Γιάννη να παριστάνει την υπεύθυνη κίνησης του ιατρείου! Η κα. Κόλλια είχε την ατυχία να είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ!
Όμως, ο κ. Αντωνόπουλος, επειδή συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου, δεν έμεινε για πολύ καιρό στη θέση του! Στο μεταξύ θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη θέση του Διευθυντή και τις απολαβές που αυτή συνεπάγεται! Την περασμένη εβδομάδα απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του, για να βολέψουν και κάποιον άλλον!
Μια χρεωμένη εταιρεία ουσιαστικά θα πληρώνει τρείς προσωπάρχες!
Όλα αυτά τα σκανδαλώδη συμβαίνουν σε μια εποχή που η κυβέρνηση του ΔΝΤ κόβει μισθούς και συντάξεις. Όμως, στη ΛΑΡΚΟ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρήκαν τον τρόπο, μέσω των προαγωγών να αυξάνουν και τους μισθούς τους και τις συντάξεις!
Να διδάξουν την …τεχνογνωσία και στις άλλες εταιρείες που ελέγχει το Δημόσιο!
Έργα και ημέρες του κ. Μπαράκου
Ο κ. Αναστάσιος Μπαράκος (αλήθεια επελέγη αξιοκρατικά με τη διαδικασία των βιογραφικών;) από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συνδιοικεί την εταιρεία με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, να απολύει όσους προσέλαβε η προηγούμενη διοίκηση και να βολεύει ημετέρους. Εκτός της υπόθεσης Αντωνόπουλου που προαναφέραμε:
-Καθαίρεσε το Διοικητικό Διευθυντή κ. Γεράσιμο Αποστολόπουλο και το έβαλε στο ψυγείο, ενώ και στη θέση του τοποθέτησε τον κ. Γιώργο Κουφόπουλο, επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ !
-Απέλυσε τον Διευθυντή Μηχανογράφησης κ. Κώστα Κυράνη, επειδή είχε διοριστεί από την προηγούμενη διοίκηση .
-Απέλυσε τον Διευθυντή Πωλήσεων κ. Αθανάσιο Ζωντανό, επειδή και αυτός είχε κάνει το έγκλημα να διοριστεί από την προηγούμενη διοίκηση και στη θέση του τοποθέτησε τον κ.Ιωάννη Κοντό.
-Καθαίρεσε την προσωπάρχη Λάρυμνας κα Αθανασία Γκρίτζα και στη θέση της τοποθέτησε την κα Γκριτζάπη Μαριέτα επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ.
-Ο κ. Δημάκης Πέτρος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και αυτός, ζήτησε από τον Πρόεδρο να του …καταγγείλει τη σύμβαση (με μια πλουσιοπάροχη αποζημίωση 58 χιλιάδων ευρω) επειδή είχε βρεί δουλειά στην ανταγωνίστρια της ΛΑΡΚΟ, σκοπιανών συμφερόντων εταιρεία «Κούνικο»! (Ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ κ. Σκρέκας, είχε αρνηθεί να συνεργήσει σ’ αυτή τη συμπαιγνία.)
-Άφησε, κυριολεκτικά, στο δρόμο, περίπου 130 εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνταν στην Επιχείρηση για πολλά χρόνια με ΔΠΥ .
-Όλη η Κεντρική Διοίκηση αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να διώξει μια ασκούμενη δικηγόρο, επειδή λένε ότι ο πατέρας της είναι στέλεχος της Ν.Δ.!
-Απέλυσαν τον Ιατρό εργασίας, επειδή τον είχε προσλάβει η προηγούμενη Διοίκηση και στη θέση του έχουν επιλέξει ένα …συνταξιούχο, προσωπική επιλογή του Προέδρου της ΛΑΡΚΟ!
Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι που απολύθηκαν είχαν κλειστά συμβόλαια και είτε πήραν μεγάλες αποζημιώσεις, είτε έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, οπότε η ΛΑΡΚΟ πρόκειται να επιβαρυνθεί με επιπλέον αποζημιώσεις.
έπεται συνέχεια!
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι συνδιοικούν με τον νέο πρόεδρο και περιφέρονται στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας προσφέροντας το εξής έργο; ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΑΠΟΛΥΟΥΝ!
Η ΠΑΣΚΕ έχει κάνει προγραφές και ο κ. Μπαράκος έχει αναλάβει το βαρύ καθήκον να τις υλοποιεί! Λέει, ότι «νοικοκυρεύει» τη ΛΑΡΚΟ, αλλά αυτό δεν είναι νοικοκύρεμα! Αυτό μοιάζει περισσότερο με επέλαση της ΠΑΣΚΕ στο δημόσιο!
Αλήθεια αυτοί είναι οι «άριστοι» που μας έλεγε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου και όχι οι αρεστοί; Με τα πιστοποιητικά της ΠΑΣΚΕ;
Ο κ. Αναστάσιος Μπαράκος, ξεκίνησε στραβά τη θητεία του. Διαλύει μια εταιρεία για να τη στελεχώσει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα επισκέπτεται τους χώρους εργασίας, συντρώγει και πίνει με τους προϊστάμενους, δηλώνοντας ότι θέλει να αυξήσει την παραγωγή αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον προσωπικό, ότι θα είναι δίκαιος, ότι δεν θα ακολουθήσει τις όποιες κόντρες μεταξύ του προσωπικού και ο, τι ξέρει να ακούει. Με τις μέχρι σήμερα κινήσεις – αποφάσεις μόνο αυτό δεν κάνει.
Αλήθεια οι βουλευτές των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται; Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος που γνωρίζει το θέμα γιατί σιωπά;
Θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία.
Ένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ

1 σχόλιο: