www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ιδρύθηκε στη Λαμία η Κίνηση «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ(ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)»


Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είναι μια ανεξάρτητη, αγωνιστική κίνηση με συλλογική, αμεσο-δημοκρατική λειτουργία. Μια κίνηση προβληματισμού, επικοινωνίας και τοπικής δράσης σε μια προσπάθεια για ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους δημότες και δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή μας ακόμη περισσότερο.

Σ’ αυτήν συμμετέχουν πολίτες ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές αντιλήψεις ή κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα. Πολίτες που επιδιώκουν να συνδιαμορφώσουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στοχεύουν συνειδητά στη δημιουργική πολυφωνική σύνθεση απόψεων και ιδεών. Πολίτες με ανιδιοτέλεια και με ευαισθησίες στα θέματα του περιβάλλοντος, της καθημερινής ζωής, στα θέματα των νέων, της παιδείας, του πολιτισμού. Πολίτες, που μέσα από μια ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία και με σεβασμό στην διαφορετική προσέγγιση, θα επιδιώξουν τη μόνιμη και διαρκή παρέμβαση στα δημοτικά δρώμενα της πόλης. Τους σκοπούς αυτούς θα επιδιώξουν να πετύχουν είτε με την συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές και στα όργανα του Δήμου είτε με απλές παρεμβάσεις και προτάσεις

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ» απευθύνεται:
- στους πολίτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες συλλογικότητες, που ευαισθητοποιούνται για διάφορα κοινωνικά προβλήματα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και σε όλες εκείνες τις αγωνιστικές συνειδήσεις, που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία
- στους πολίτες που δεν συμβιβάζονται με τις πολιτικές, όπως εκφράζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα, και θέλουν να προσφέρουν για διεξόδους καταθέτοντας τις προτάσεις τους.
- στους πολίτες που πιστεύουν σε μια άλλη Λαμία φιλική στον πολίτη και τις καθημερινές του ανάγκες, σε μια ασφαλή καθημερινή διαβίωση.
- στους πολίτες που εμπνέονται από τις έννοιες των λέξεων: συμμετοχή, δημοκρατική λειτουργία, νομιμότητα, διαφάνεια, εμπιστοσύνη, σεβασμός, ποιότητα, αξιοπρέπεια, ανάπτυξη της προσωπικότητας, αλληλεγγύη.

Στην Ιδρυτική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν η Προγραμματική Διακήρυξη Αρχών και οι Αρχές Λειτουργίας. Συζητήθηκαν το πρόγραμμα δράσης της Κίνησης για το άμεσο διάστημα προκειμένου να γίνει γνωστή η παρουσία και οι στόχοι της. Εκλέχτηκε 19μελής Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα συντονίσει τη δράση και θα επεξεργαστεί το Δημοτικό Πρόγραμμα, το χρονοδιάγραμμα και την τακτική με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά και στις εκλογές στο Δήμο της Λαμίας του 2010, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός.

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

1. Αναγνωστόπουλος Γεώργιος Παιδίατρος
2. Αραμπόπουλος Παναγιώτης Έμπορος
3. Γαλάνης Αθανάσιος Συντ Τραπεζ/λος
4. Γιάννακας Γεώργιος Φυσικός – Μηχ.Τηλ/νιών
5. Δαβανέλλος Νίκος Δάσκαλος
6. Δημόπουλος Δημήτριος Δικηγόρος
7. Ζήσιμος Βάιος Αστυνομικός
8. Καλλέργη Γεωργία Δασκάλα
9. Κουβέλης Κώστας Υπάλληλος ΟΤΕ
10. Κοντογιάννης Δημήτρης Μουσικός
11. Κούτσικος Ιωάννης Ιδιωτικός Υπάλληλος
12. Κουτσούμπα Κωνσταντίνα Νηπιαγωγός
13. Κωστόπουλος Λεωνίδας Λογιστής
14. Λάζος Δημήτριος M.Sc. Δημόσιος Υπάλληλος Τμ Πληροφορικής
15. Μίχας Σταύρος Συγγραφέας
16. Σουλόπουλος Ρόδης Τεχνικός Τηλ\κών Δικτύων
17. Σταμέλλος Στέφανος συντ ΟΤΕ – Οικονομολόγος
18. Στασινός Παναγιώτης Ορθοπαιδικός-Χειρουργός
19. Τερτίγκας Φώτιος Επιχειρηματίας
20. Τζήμας Νίκος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
21. Φαϊτάς Αντώνης Δικαστικός Επιμελητής
22. Χολέβας Γρηγόριος Έμπορος
23. Χολέβας Δημήτριος Προγραμματιστής

-------------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες:
Γαλάνης Θανάσης τηλ 6973349415
Γιάννακας Γιώργος τηλ 6972021795
Στασινός Παναγιώτης τηλ 6932837696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου