www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση με την Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάςείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας


Καθορισμός προτεραιοτήτων στο ΕΣΠΑ ζήτησε
η Κατερίνα Διαμαντοπούλου από τα Επιμελητήρια


Την πρώτη επίσημη συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου είχαν την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης μαζί με τους Προέδρους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέκο Διαμαντάρα καθώς και του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βαγγέλη Μυταρά. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Ειδικός Τεχνικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ξυνόγαλος.

Σκοπός της συνάντησης τους ήταν η οικονομικο- επιχειρηματική περιγραφή των βασικών κατευθύνσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η καταγραφή των προτεραιοτήτων των έργων που θα επανεξεταστούν έως την τελική αναθεώρηση του ΕΣΠΑ στις αρχές του Μάρτη καθώς και ο καθορισμός του σκελετού της 1ης Περιφερειακής Συνάντησης που θα διοργανωθεί στη Λιβαδειά στα μέσα της Άνοιξης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Οι Πρόεδροι των τριών από τα πέντε συνολικά Επιμελητήρια της περιφέρειά μας περιέγραψαν σε γενικές γραμμές στην κα Διαμαντοπούλου τις δράσεις τους και την ενημέρωσαν για τις προοπτικές που επιθυμούν από κοινού να στρέψουν την εγχώρια επιχειρηματικότητα, με έμφαση στην ανάπτυξη του Τουρισμού, της Μεταποίησης και φυσικά του Εμπορίου.
Ακόμη, αρκετή ώρα απασχόλησε τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επίσημη συζήτηση το θέμα των επενδύσεων που εκκρεμούν σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας εξ` αιτίας της γραφειοκρατίας ή της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. Επιπλέον, μίλησαν για την προοπτική των εγχώριων και των διεθνών εκθέσεων, με πρώτη απ` όλες την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Όσον αφορά την τοποθέτηση της Γενικής Γραμματέως, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε την σπουδαιότητα που έχει αυτή την περίοδο ο οριστικός καθορισμός των έργων που θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2009 – 2013, έργα τα οποία – σύμφωνα και με τις βασικές κυβερνητικές κατευθύνσεις – θα πρέπει να «παράγουν εισόδημα για τις τοπικές κοινωνίες, να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη και θέσεις εργασίας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Αμέσως μετά το πέρας της πολύωρης – είναι αλήθεια – συνάντησης, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Στην συνάντησή μας με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας ξεκαθαρίσαμε πρωτίστως τους στόχους της στρατηγικής επανατοποθέτησής μας για το ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθεί και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την χώρα μας. Περιμένουμε έως τα τέλη του Φλεβάρη τις τελικές τους προτάσεις σε καινοτόμες και ενδιαφέρουσες δράσεις (θεματικά πάρκα, πόλους καινοτομίας, περιηγητικό τουρισμό, κ.τ.λ.) ώστε να διαμορφωθεί το νέο και τελικό πρίσμα που θέλουμε να δούμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας» τόνισε η κα. Διαμαντοπούλου.
Ικανοποιημένοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κα Διαμαντοπούλου σε ένα άμεσο, επόμενο επιχειρηματικό καφέ, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι τελικές τους προτάσεις σε περιφερειακό και κατά τόπους επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου