www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία υπ. Εργασίας-Περιφερειών για την ανάσχεση της ανεργίας


Την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων απασχόλησης, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψει το υπουργείο Εργασίας με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, στο πλαίσιο των πολιτικών του για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους Περιφερειάρχες η υπουργός Λούκα Κατσέλη, ζήτησε τη συνεργασία των Περιφερειών για την στήριξη της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο και προανήγγειλε την υπογραφή του μνημονίου που θα συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη δράσεων κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού κάθε περιοχής για τη δημιουργία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.
«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους Περιφερειάρχες για το πώς θα υλοποιήσουμε το 2011 το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για τη Στήριξη της Εργασίας, μέσα από Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Εργασίας (ΤΟΠΣΑ) και μέσα από το νέο θεσμό των Κοινωνικών Επιχειρήσεων», ανέφερε σε σχετικές της δηλώσεις η υπουργός.
Όπως επισήμανε η κ. Κατσέλη, στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι θα προχωρήσουν όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε τον Απρίλιο να μπορέσουν να αποκεντρωθούν τα 130 εκατ. τα οποία έχουν προϋπολογιστεί για τα ΤΟΠΣΑ, προκειμένου να υλοποιήσουν οι Περιφέρειες τα προγράμματα αυτά με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, διαβεβαίωσε ότι οι Περιφέρειες θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του υπουργείου προκειμένου να ανασχεθεί η αύξηση της ανεργίας και δεσμεύθηκε ότι οι περιφερειάρχες θα ευαισθητοποιήσουν τους φορείς τους, για τη σύσταση αναπτυξιακών συμπράξεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου